2.8.10

Culture Harbour Copenhagen 6-8.Aug 2010 celebrates 10 years.Invitation to opening 6.Aug 2010 15.30. Mayor of Culture Pia Allerslev & famous composer.

Invitation til åbningen af KULTURHAVN 2010

Fredag den 6. august 2010 kl. 15.30

på Musikscenen på Islands Brygge

CHANGE OF OPENING PLACE !! Det er med stor fornøjelse, at Kulturhavn inviterer til åbningen af Kulturhavn 2010 fredag den 6. august kl. 15.30 på Trip-Trap-Tryl Scenen (OBS-CHANGE OF PLACE) som ligger lige ved Sporvognen midt på Islands Brygge.

Danmarks største kultur- og havnefestival kan i år fejre et flot tiårs jubilæum. I 10 år har foreninger af enhver tænkelig slags sat hinanden stævne og dyrket sociale bånd på kryds og tværs med livsglæde, fællesskab og mangfoldighed som festivalens bærende drivkraft.

Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev holder jubilæumstalen, og det efterfølgende åbningsprogram kigger både bagud og fremad og lader nyt og gammelt mødes i et festligt, musikalsk startskud på Kulturhavn 2010. Bent Fabricius-Bjerre går head-to-head med DJ Noice i en specialversion af titelmelodien fra musicalen Forelsket i København som Kulturhavn havde stor succes med for et par år siden. Læg dertil Charleston-dansere for fuld udblæsning med foreningen Flat Foot Flappers blandet med nogle af tidens bedste københavnske streetdansere og musikalske dunk fra Trommeorkestret Slagkraft, og så er festivalen i gang!

Om Kulturhavn i år

I anledning af jubilæet kan Kulturhavn i år også præsentere hele tre spritnye områder, der er blevet til med støtte fra Nordea-fonden: Et ungeområde, et streetområde og en ny udendørs musikscene. For første gang er Sydhavnen også med på Kulturhavns-programmet i år, hvor der kan opleves interaktive kunstninstallationer med ild, lyd og lys skabt af kunstnersammenslutningen Illutron. Hop ombord i den gratis Kulturhavnbåd mellem Islands Brygge og Sydhavnen og oplev otte flydende øer skabt af forskellige kunstnere. Øerne er inspireret af magien i historien "Den lille prins", som er skrevet i 1943 af den franske pilot Antoine de Saint-Exupéry. Om aftenen vil Sydhavnen oplyses med flammedans opført af Foreningen Flammer på Bryggen.

På Kulturhavn er der noget for enhver. For unge, ældre, børn og gamle. På vand og til lands. I alt over 90 forskellige aktiviteter. Festivalen byder på alle typer foreninger inden for kultur- og idrætsområdet, med alt lige fra brasiliansk fodvolley, undervandsrugby og Slam Dunk basketball-konkurrence til impro-teater, Bollywood-dans, rollespil, frisbee, rafting i gummibåd og gadefodbold - for blot at nævne nogle få af de mange gratis aktiviteter, som kendetegner både bredden i foreningslivet og selve festivalen. Og i år kan publikum for første gang også give sig i kast med bl.a. bmx tricks, den helt nye sport Netball og høre koncert med Sange fra Broen, som optræder på Musikscenen – og naturligvis meget, meget mere.

Kulturhavn 2010 er blevet til i samarbejde med bl.a. Nordea-fonden, Københavns Kommune, By & Havn, Politiken, Nykredit og en række mindre sponsorer.

Se det komplette program på www.kulturhavn.dk