12.8.10

ITALIAN MARKED by THORVALDSEN´s Museum & FREE entry to the museum.

ITALIENSK MARKED på Bertel Thorvaldsens Plads

lørdag d. 14., 21. og 28. august - kl. 10-16

Tre sommerlørdage i august står Bertel Thorvaldsens Plads i Italiens tegn.
Her afholdes traditionen tro et stort italiensk marked med boder, der bugner af italienske lækkerier.

Markedet lokker med alt fra oliven, ost og vin til tøj, boligtilbehør og biler. Der er noget for enhver,og når sulten og tørsten melder sig, er der masser af italienske delikatesser på markedspladsen til at spise på stedet eller til at tage med hjem.

Kom gratis på museum!
Oplev Thorvaldsens univers og værkerne fra hans tid i Rom og Danmark - på de tre lørdage kan man besøge museet helt gratis. Der vil ekstraordinært være gratis omvisninger dagen igennem.
(NB! Gratis billetter til omvisningerne kan afhentes i garderoben i forhallen fra kl. 10 samme dag)

Hvorfor et italiensk marked foran Thorvaldsens Museum?
Thorvaldsens Museum blev bygget i 1839-48 for at huse den berømte danske billedhugger Bertel Thorvaldsens egne kunstværker samt hans omfangsrige private kunstsamling.
Thorvaldsen (1770-1844) levede og arbejdede over 40 år i Rom, og han havde derfor et tæt forhold til den italienske kultur.
Da Thorvaldsens Museum i 2002 fik en ny forplads, tegnet af landskabsarkitekten Torben Schønherr, besluttede museet at udnytte den til at gøre opmærksom på Thorvaldsens livslange tilknytning til Italien og Rom ved at afholde et levende og broget marked lig de folkelige markeder, der har været et naturligt element i det italienske gadebillede og byliv i århundreder.

Læs mere på www.thorvaldsensmuseum.dkSted: Bertel Thorvaldsens Plads, 1213 København K