12.8.10

VERNISAGE The Reframing Initiative´s URBAN FOREST Metrostation Kgs. Nytorv Tuesday 17.August 11.00. Mayor of Culture Pia Allerslev opening speech.

Fernisering:

Tirsdag d. 17. august kl. 11.00 i gadeplan ved Kgs. Nytorv Metrostation

The Reframing Initiative vil hermed gerne invitere til fernisering på stemningsværket URBAN FOREST i metrostationen på Kgs. Nytorv tirsdag d. 17. august kl. 11.00.
Kl. 11.00 vil bl.a. kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev holde åbningstale og balletdansere fra Det Kongelige Teater vil opføre en performance skabt til lejligheden. Undervejs i ferniseringen vil der være mulighed for at opleve Urban Forest som er en totalinstallation i lys, lyd og videoprojekteringer nede i Kgs. Nytorv Metrostation.

Stemningsværket Urban ForestUd med stress og jag. Ind med ro og varme. Det er kongstanken bag URBAN FOREST, der udfordrer og omtænker byen som ramme. URBAN FOREST er en lys-, lyd- og videoinstallation, og metrostationen på Kgs. Nytorv er det første i en række spektakulære kunstprojekter under The Reframing Initiative, som efterfølgende opføres i London, Paris, New York og Shanghai i løbet af de næste tre år.

URBAN FOREST tager afsæt i, at vores omgivelser påvirker vores sindsstemninger. Værket er en omtænkning – eller reframing – af metrostationens ”kolde” rum til et behageligt, rekreativt univers og omdanner metroen til et organisk, sansestimulerende rum med rolig energi og behagelige former. Hermed skabes en naturlig pause i en travl hverdag, hvor folk kan slappe lidt af på rulletrappen eller på perronen.

Værket begynder, når man tager rulletrappen ned i undergrunden. På vej ned åbenbares værkets totale video-, lys- og lydoplevelse. Videobilleder af balletdansere fra Det Kongelige Teater projiceres op på væggene sammen med et væld af lysformer og farver, mens en behagelig lydkulisse strømmer ud af højtalerne. Sanseoplevelsen fortsætter hele vejen ned ad rulletrappen og ud på perronen indtil man stiger ombord på toget.

Bag URBAN FOREST står duoen The Reframing Initiative, to unge danske studerende Patrick Coard og Cecilie Waagner Falkenstrøm. De har fået Metro A/S og en lang række firmaer og institutioner til at stille deres ressourcer til rådighed for at realisere UBRAN FOREST.

URBAN FOREST er blevet til i samarbejde med en lang række aktører, bl.a. Metro Service A/S, Det Kongelige Teater, Cowi, Phillips, Sophus Fonden, Københavns Kommune, Kea, Clear Channel, Cph Legal, Informationsteknik, Zoom Vision, Lasthein et al., Danske Spil, Dong Energy, Kontrapunkt, Phillips og Montana.

Læs mere på www.thereframinginitiative.dk